Пратеник и директор на „Водовод“ не плаќа за вода?!

Директорот на „Водовод“ во Ниш и пратеник од редовите на Српска напредна партија (СНС) Дејан Андрејевиќ должи 438.836 динари (околу 3.700 евра) за вода, за греење, за смет и други комунални услуги, објави денеска „Блиц“.Весникот наведува дека Андрејевиќ двапати склучувал договори за отплата на долгот на рати и за плаќање на тековните сметки.
Станот во кој живее Андрејевиќ е на има на неговата мајка, но тој во пишана изјава трвди дека прифаќа да ги плаќа сметките.
Андрејевиќ одбил да даде изјава за „Блиц“ тврдејќи дека нема имот на негово име, ниту долгови.Весникот наведува дека Андрејевиќ двапати склучувал договори за отплата на долгот на рати и за плаќање на тековните сметки.

Пронајдете не на следниве мрежи: