Правилниот распоред на храната во ладилникот помага при слабеење

Loading...

Со помош на неколку трикови за правилен распоред на храната во ладилникот можете да ја подобрите својата исхрана и полесно да ги изгубите вишокот килограми.Истражувањата покажале дека доколку здравата храна ја ставаме да ни биде на ниво на очите или доколку посебно ја обележиме, почесто ќе се одлучуваме за здрави оброци.
Имено истражувачите две недели ја распоредувале храната во болничкиот ресторан во Општата болница во Machasutes. На здравите намирници лепеле зелени ливчиња, на намирниците кои имале повеќе калории и заситени масти им залепиле црвени ливчиња, додека пак храната со умерени карактеристики била означена со жолта боја.
Намирниците биле наредени на тој начин што оние со зелени ливчиња секогаш биле по достапни.
Во првите 6 месеци продажбата на храната која била означена со зелена боја значајно се зголемила, додека пак опаднала храната означена со црвена боја онаа помалку здравата храна.

 
„Доколку слатките колачи ги ставите на највисоката полица веројатно поретко ќе се одлучувате за нив за време на ужината. Од друга страна доколку морковот ви е на дофат на рака, попрво ќе го одберете здравиот зеленчук отколку нездравите грицки кои стојат во фиоката на ладилникот,“вели авторот на студијата.
Затоа доколку се одлучите од корен да ги изменете своите навики во исхраната, почнете со реорганизација на храната во ладилникот. 
Прочитајте нешто повеќе околу тоа зошто не можеме да престанеме со грицкање, како и за тоа дека јајцата го намалуваат апетитот.Истражувањата покажале дека доколку здравата храна ја ставаме да ни биде на ниво на очите или доколку посебно ја обележиме, почесто ќе се одлучувам

loading...
Loading...