ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Хакирани се околу 5 милиони корисници на Gmail. Проверете дали сте безбедни!

Loading...

Според порталот „Дејли Дот“, околу 5 милиони кориснички имиња и шифри денеска се појавија на форумот на рускиот веб сајт Биткоин. Еве што би требало да знаете…Имено, листата содржи 4,93 милиони профили. Според информациите, администраторите на рускиот сајт ги избришале шифрите на корисниците, оставајќи ги „само“ имињата на корисниците.
Некои велат дека ова се стари информации, додека други тврдат дека околу 60% од шифрите сѐ уште се валидни.

За да проверите дали вашата шифра се наоѓа меѓу објавените на форумот, најавете се преку вашата Gmail адреса на овој ЛИНК. Но, ако сте параноични и по ова прашање, едноставно сменете ја шифрата. И секогаш користете сложени шифри и вклучете ја опцијата за двостепена верификација на вашиот профил.
Раша Тудеј наведува дека најновиот скандал се појавил веднаш штом руските мрежи Mail.ru и Yandex биле компромитирани на сличен начин, што доведе до опасност околу 6 милиони корисници.
Имено, листата содржи 4,93 милиони профили. Според информациите, администраторите на рускиот сајт ги избришале шифрите на корисниците, оставајќи ги

loading...
Loading...