Предупредување од саудискиот крал: Исламската држава за месец дена ќе ја нападне Европа, а за два месеци САД!

Loading...

Саудискиот крал Абдула предупреди доцна синоќа дека терористичките групи ќе ги нападнат САД и Европа, доколку не се соочат со колективна сила и брзо делување на меѓународната заедница.Саудискиот крал рече дека тие сигурно да еден месец ќе стигнат до Европа, а за два до Америка. Се смета дека целта на предупредувањето од страна на кралот е да ги наведе силите на НАТО и САД да преземат поширока акција против екстремистите во регионот на Блискиот Исток.
Саудиска Арабија во принцип ги поддржува бунтовниците, но стравува дека исламските екстремисти, како што се припадниците на Исламската држава би можеле да го свртат оружјето против нив.Саудискиот крал рече дека тие сигурно да еден месец ќе стигнат до Европа, а за два до Америка. Се смета дека целта на предупредувањето од страна на

loading...
Loading...