Палента на невообичен начин.Состојки:
Пакување палента
Две лажици изрендан пармезан
Маслиново масло
Два домати
Поголема тиквичка
Неколку маслинки
150г кашкавал
Сол, магдонос
Подготовка:
Палентата згответе ја според упатството. Тргнете од оган и додадете две лажици пармезан. Калапот премачкајте го со маслиново масло, ставете ја палентата и оставете да се стегне 20 минути. Тиквичката исечете ја на траки, посолете и по 10 минути исцедете. Доматот и маслинките исецкатје ги на коцкички, па посолете ги. По палентата наросете ситно исецкан магдонос, па наредете ги тиквичките, доматот и маслинките. Наросете изрендан кашкавал и печете десет минути во претходно загреана рерна на 200 степени.Состојки:
Пакување палента
Две лажици изрендан пармезан
Маслиново масло
Два домати
Поголем