Преживеал со 13,7 промили алкохол во крвта

Loading...

Неславниот рекорд го собори еден пијан маж од Полска, кој бил пронајден онесвестен од полицијата со дури 13,7 промили алкохол во крвта.Пијан, онесвестен маж лежел на тротоар. Полицијата го пронашла, а откако не успеала да го разбуди итно го пренеле во болница.
Докорите се изненадиле што е жив, затоа што откриле 13,7 промили алкохол во крвта.
„Вистинско чудо е како преживеал“ –изјавиле денес докторите од болницата.
Така тешка, односно фатална состојба може да предизвика еден литар испиена вотка, за многу краток временски рок или пак со повеќедневно пиење на истата.Пијан, онесвестен маж лежел на тротоар. Полицијата го пронашла, а откако не успеала да го разбуди итно го пренеле во б

loading...
Loading...