Прибак: Играм за земјата која ја сакам, Србин сум, но ја сакам Македонија

Бекот на македонската ракометна репрезентација Немања Прибак, попладне ќе игра против Србија.За тоа колку му е тешко да ја слуша химната на својата земја, а да игра против неа одговара за Балкан Хендбол.
-Бев свесен дека еден ден, тоа мора да се случи. Не сум ниту првиот, ниту последниот кој игра за друга земја. Играм за земјата која ја сакам. Србин сум, но ја сакам Македонија. Играм со добри момци и играчи. Не е лесно да ја слушаш химнта на својата земја, а да играш против неа. Не сум единственуот, ни првиот, ниту последниот. Морам да играм професионално, тоа е прво и последно, вели Прибак.
Тој не мисли дека Македонија има помалку квалитетни играчи во репрезентацијата.
-Ниту Србија нема некој екстра квалитет на натпреварите во однос на нас. Очевувам тврд натпревар. Не поради тоа што се мразиме, туку знаеме што носи победата, додава Прибак.
Македонија попладне во 18:15 часот го игра натпреварот против Србија во рамки на ЕП кое се одржува во Полска.За тоа колку му е тешко да ја слуша химната на својата земја, а да игра против неа одговара за Балкан Хендбол.
-Бев свесен дека еден ден, т

Пронајдете не на следниве мрежи: