Природни лекови против депресија

Loading...

Депресијата претставува ментална болест која влијае на начинот на кој размислувате и се однесувате со другите. Понекогаш личноста која пати од депресија се чувствува како животот да ѝ излегува од контрола.Докторите досега не успеале да го посочат точниот предизвикувач на депресија, но како фактори кои предизвикуваат депресија се сметаат:-Хормонален дисбаланс-Семејна историја на болеста-Одредени гени-Љубовни/финансиски проблеми-Стрес
Типични симптоми се: несоница, слаба концентрација, чувство на безвредност, безнадежност,раздразливост, суицидни мисли.
Природни лекови:
Намалување на внесот на шеќер
Кога нивото на шеќер е високо, расположението се менува на полошо. Иако слатките го подобруваат расположението во моментот, на долгорочен план влијаат на начинот на кој се чувствувате.
Избегнување на алкохол и кафе
Алкохолот и кафето имаат талент да ве натажат. И покрај тоа што релаксираат и ви ја зголемуваат енергијата, овие дејства се кратки. Многумина имаат проблеми со несоница, анксиозност и депресија.
Повеќе на najadise.mkДокторите досега не успеале да го посочат точниот предизвикувач на депресија, но како фактори кои предизвикуваат

loading...
Loading...