Прочитајте го говорот на неговото тело: Што значи кога тој ве допира?

Loading...

Мажите и жените разменуваат контакти со тело во секое време, во многу ситуации.Но, понекогаш, тешко е за жените да дефинираат кои контакти имаат сексуално значење и значат нешто повеќе.Дознајте ги објаснувањата за овие контакти и за тоа што значи ако едно момче ве допира.1. Лице
Важноста на лицето е очигледна, и тоа е причината зошто ние ретко дозволуваме некој да го допре. Странец во автобус може да ја допре вашата раката, но нема да дозволите да го допре вашето лице, и сите го знаат тоа инстиктивно. Ако момче ги допира вашите образи или било кој друг дел од вашето лице, тоа е знак дека сака да биде поблиску до вас, дури и ако го маскира овој допир како неутрален гест на отстранување на трепка. Ако тој не е заинтересиран за вас, тој веројатно вербално ќе го истакне тоа, а нема да се обиде самиот да ја тргне од вашето лице.2. Коса
Доколку некој ви ја допира косата или ве гали по главата, тоа најверојатно значи дека има некои позитивни чувства кон вас. Тоа е сензуален сигнал кој означува дека момчето ве сака или дека многу го привлекувате.3. Раце
Рацете се дел од вашето тело наменети за допирање. Многу социјални гестови како ракување или плескање со дланките се заеднички во многу култури и најчесто, овие гестови се ослободени од какви било емоции. Сепак, времетраењето на допирот рака до рака може да каже многу за неговото значење. Ако момче ја држи подолго вашата рака од вообичаеното, може да има нешто таму. Бидете свесни за ова следниот пат кога тој ќе ве допре на било кој начин.Можеби се обидува да ви каже нешто.

4. Нозе
За поголемиот дел од мажите, женските нозе се неверојатно атрактивни. Нежен допир на нозете, особено ако седите и свртени сте кон него, секогаш е начин да се зголеми интимноста. Понекогаш момчето ќе се однесува како случајно да ве допрел. Ова е веројатно начин на тестирање на вашата реакција. Обично, ако тој заклучи дека ви се допаѓа, следниот допир ќе трае подолго, но ќе биде подеднакво нежен, галење по должината на ногата.5. Грб
Допирање на грбот носи порака на поддршка и уверување. Но, ова важи само за допирите на горниот дел на грбот, како и област под рамената. Ако неговиот допир е во долниот предел на грбот, овој допир има интимно значење. Областа на долниот дел на грбот е навистина чувствителен и доколку момчето ја става својата рака на овој дел од вашето тело, можете да бидете сигурни дека го привлекувате.6. Колкови
Страните на жената, половината и колковите имаат силен сексуален симболизам. Доколку момче ве допира по овие области,додека стоите лице-в-лице, ова е јасен показател дека сака да ве повлече поблиску.Немојте да се изненадите ако тој се обиде да ве бакне по овој контакт, особено ако тоа трае повеќе од една секунда.Дознајте ги објаснувањата за овие контакти и за тоа што значи ако едно момче ве допира.1. Лице

loading...
Loading...