Продавале колбаси кои ги правеле од пцовисани свињи!

Loading...

Продавале колбаси кои ги правеле од пцовисани свињи!Триесет и три годишниот Бранислав Ј. и Марица М. Од Белград се осомничени дека продавале отровни колбаси, направени во домашни услови од месо од пцовисани свињи што потоа го нуделе од автомобил паркиран во близина на пазарот во Земун.
Тие месото го земале од сточните гробишта, потоа го преработувале во колбаси и го продавале.
Бранислав и Марица не биле регистрирани тезгаџии на ниту еден белградски пазар туку последните две години продавале сувомесни производи на паркингот кај пазарот во Земун.

 
Доаѓале секогаш во недела, бидејќи тој пазар само тогаш работел и сувомеснатите производи не ги ваделе од багажникот на возилото, туку така ги продавале.
Оваа двојка е разоткриена откако полицијата ги фати со расипано месо од пцовисани свињи во нивниот автомобил.
Доколку на судењето се докаже дека ги труеле белграѓани може да добијат и  затворски казни до 3 години.
Тие на сослушувањето го признаа делото и изјавија дека тоа го правеле поради пари.Триесет и три годишниот Бранислав Ј. и Марица М. Од Белград се осомничени дека продавале отровни колбаси, направени во домашни услови од месо од пц

loading...
Loading...