ПРОФИЛ: Убиецот на Тијана ќе станеше Џек Мевосек ако останеше на слобода!

Криминилогот Златко Николиќ изјави дека убиецот на петнаесетгодишната Тијана Јуриќ претставува тежок облик на садист и дека општеството не може да ги препознае таквите патолошки ликови.Николиќ, кој има искуство со луѓе од сличен профил, рече дека Драган Ѓуриќ периодично би продолжил да убива, сѐ додека не станел српска верзија на Џек Мевосек и сериски убиец. Тој додаде дека е среќа што е фатен во толку ран стадиум.
Според неговите зборови, убиецот на девојчето претставува еден од потешките облици на садист кој се изживува над послабите од себе поради сопственото чувство на немоќ и го искористува нивното страдање како сопствена надмоќност.

Тој додаде дека таквите личности долго ги потиснуваат своите патолошки потреби за садистичко изживување над некого, а еден ден тоа едноставно мора да исплива на површината. Николиќ напомена дека убиецот најпрво го повредил девојчето „како ловец што повредува срна“, а потоа бутнал во автомобилот, се изживувал и на крај го убил.
Коментирајќи ја појавата дека девојки од сите возрасти денеска на своите профили на Фејсбук ја ставаат фотографијата на Тијана, Николиќ ја оцени како нивен страв, бидејќи секоја од тие девојки сега се гледа како латентна жртва.Николиќ, кој има искуство со луѓе од сличен профил, рече дека Драган Ѓуриќ периодично би продолжил да убива, сѐ додека не станел српска верзија на

Пронајдете не на следниве мрежи: