Прогласен е 72-часовен прекин на огнот во Сирија

Loading...

Армијата на Сирија денеска прогласи 72-часовен прекин на огнот, којшто ќе важи за целата земја.„Режимот на примирје ќе се применува на целата територија на Сириската Арапска Република, и ќе трае 72 часа, почнувајќи од 13 часот, 6. јули“, се нагласува во соопштението.
Одлуката за прекин на огнот е донесена по повод крајот на светиот муслимански празник Рамазан.„Режимот на примирје ќе се применува на целата територија на Сириската Арапска Република, и ќе трае 72 часа, почнувајќи од 13 часот, 6. јули&

loading...