Проколната мумија која ги убива сите што ќе ја допрат

Loading...

Откако е откриена, мумијата на оваа свештеничка од 21вата династија на фараони (1085-945 п.н.е), таа носи несреќа и смрт на сите што дошле во контакт со неа.Тројца археолози од Оксфорд решиле да го земат поклопецот од саркофагот на свештеничката како сувенир од експедицијата низ Египед. Откако ја зеле, на пат кон дома, двајца загинале, а третиот подоцна при една ловџиска несреќа се застрелал во раката, па морале да му ја ампутираат.

 
Друг член на експедицијата пак, на коцка го загубил сиот имот кој го поседувал во Англија. Потоа повторно се збогатил и се преселил во Америка, каде повторно загубил се во пожар и поплава.
По него, поклопецот го наследила неговата сестра, која сакала да го фотографира. Фотографот, како и човекот кој го однел поклопецот на фотографирање умреле, а подоцна се убил и човекот кој се обидел да ги дешифрира хиероглифите испишани на поклопецот.Тројца археолози од Оксфорд решиле да го земат поклопецот од саркофагот на свештеничката како сувенир од експедицијата низ Египед. Откако ја зеле,

loading...
Loading...