Промена на Фејсбук – кога ќе се логирате ќе нема лозинка

Loading...

Ликот на корисникот во последно време добива големо внимание.Фејсбук вложува и во овој сегмент на ИТ технологијата, па според наводите на TheNextWeba,  компанијата ќе ја користи опцијата препознавање на ликот, поради подобрување на безбедноста на корисничкиот профил.

 
Според извештаите, функцијата во моментов се тестира. Наводно, оваа функција е тешка за хакнување.
Во моментов нема многу детaли за технологијата која се користи и нејзина имплементација, а Фејсбук сe уште се нема офоцијално изјаснето кога оваа опција ќе пристигне до корисниците.
Фејсбук вложува и во овој сегмент на ИТ технологијата, па според наводите на TheNextWeba,  компанијата ќе ја користи опцијата преп

loading...