Пронајдена рачна бомба во училишен двор на првиот школски ден

Loading...

Во селото Брезна кај Горни Милановац, беше пронајдена рачна бомба во дворот на основното училиште.Од одделот за вонредни ситуации во Горни Милановац посочиле дека бомбата М-75 случајно ја пронашол жител кој копал канал за поставување на водоводна мрежа.
Бомбата била покриена со лисја, а човекот кој ја пронашол веднаш ја известил полицијата.
Среќа што не била активирана, инаку првиот школски ден на децата ќе имаше трагични последици.Од одделот за вонредни ситуации во Горни Милановац посочиле дека бомбата М-75 случајно ја пронашол жител кој копал канал за поставување на водоводн

loading...
Loading...