Пронајдено е местото на кое му се судело на Исус Христос

Loading...

Археолозите во Ерусалим пронашле темел од зградата во која му се судело на Исус Христос, соопштува The Washington Post.Истражувачите сосема случајно ги пронашле остатоците. Нивна главна цел била да се ископаат вредните артефакти кои би можеле да бидат оштетени за време на проширувањето на музејот на Давид.
Според прелиминарните податоци, самата зграда била дел од дворецот на цар Ирод, каде што живеел судијата Пониј Пилат. Според извештајот на научниците, токму таму било одржано судењето над пророкот.
Ова сѐ уште е само една верзија од приказната. Сепак, ако археолозите успеат да ја докажат автентичноста на наоѓалиштето, тоа може да стане ново место за аџилак.Истражувачите сосема случајно ги пронашле остатоците. Нивна главна цел била да се ископаат вредните артефакти кои би можеле да бидат оштетени за вр

loading...
Loading...