Проверете дали тука спаѓа Македонија! Во кои европски држави е безбедно да се пие вода од чешма?

Loading...

Добро е да се знае дека водата во некои европски држави не безбедна за пиење, односно добро е да се знае во кои држави слободно можеме да се напиеме вода директно од чешма a во кои не.Агенцијата Citybase apartments може да се види во кои сè земји не мора да размислувате за употребата на вода од чешма, а во кои би требало да бидете внимателни.
Агенцијата исто така ги советува туристите да бидат внимателни и кога ги мијат забите, и никако да не ја голтаат водата кога се бањаат во базен или пак кога се тушираат во близина на плажа.
Според агенцијата безбедно е да се пие вода во следниве држави:
Исланд
Норвешка
Шведска
Финска
Ирска
Британија
Холандија
Данска
Полска
Латвија
Луксембург
Германија
Чешка
Белгија
Австрија
Лихтенштајн
Швајцарија
Монако
Франција
Словенија
Португалија
Шпанија
Андора
Италија
Сан Марино
Ватикан
Македонија
Грција
Малта
 
Водата не е безбедна да се пие од чешма во следниве држави
Албанија
Ерменија
Азербејџан
Белорусија
Босна
Бугарија
Хрватска
Кипар
Естонија
Грузија
Унгарија
Казахстан
Косово
ЛитванијаМолдавија
Црна Гора
Романија
Русија
Србија
Словенија
Турција
УкраинаАгенцијата Citybase apartments може да се види во кои сè земји не мора да размислувате за употребата на вода од чешма, а во кои би

loading...
Loading...