ПРВ ПАТ е забележано како голема бела ајкула спие!

Дури и „кралиците“ на океанот мора да спијат, но до сега никој не успеал да забележи, ниту пак да сними како тие спијат.Забележана е ајкула кај островот Гвадалупе, во близина на мексиканскиот полуостров, Долна Калифорнија. Моркото куче се препуштило на струјата, која се движела со брзина од 3 километрина час во плитка вода.
Потоа научниците забележале дека ајкулата ја отворила устата и се смирила.
Моментално, многу малку се знае за начинот на кој ајкулите одмараат, а научниците веруваат дека активноста на видеото, е нешто најблиску до сон, кој овие животни го искусуваат.Забележана е ајкула кај островот Гвадалупе, во близина на мексиканскиот полуостров, Долна Калифорнија. Моркото куче се препуштило на струјата, која

Пронајдете не на следниве мрежи: