Прв пат на изборот на Мис: Неподвижна девојка во инвалидска количка се бори за во финале

Loading...

Џастин Кларк е првата девојка во инвалидска количка се натпреварува на изборот на мис Австралија оваа година. Иако не побели, таа сеуште е во борба за во финале за кампањата „ Baeuty with a Purpose“, чија цел е да се соберат пари за хуманитарни цели.Таа е многу среќна, што добила можност да се натпреварува со другите девојки и да покаже дека тоа што е во инвалидкса количка не ја спречува да го работи тоа што го сака.
„Кога некој е во количка добие можност да се натпреварува, тоа е голема работа. Се надевам дека овој начин ќе им прати порака на луѓето дека сите се убави, без разлика на расата, големината или инвалидноста, без разлика на тоа што се различни“,кажа Џастин Кларк.
Дваесет и шест годинишнатата девојка веќе две години се наоѓа во инвалидкса количка, но не сакаше да откире што ја придизвикало нејзината инвалидност.
„Не сакам да зборувам за тоа што се случило, само сакам да бидам некој кој ќе биде пример и кој ќе ги потикне младите жени“, кажа таа.Таа е многу среќна, што добила можност да се натпреварува со другите девојки и да покаже дека тоа што е во инвалидкса количка не ја спречува да го

loading...