Првата пратка автомобили од новата генерација на Volvo XC90 беше продадена за рекордни 2 дена!

Loading...

Возилата се продаваа онлајн, а беа во понуда 1.927 автомобили во чест на годината на создавање на брендот Volvo. На секоја минута, Volvo продаваше по 7 нови автомобили XC90.Алан Висер, кој е потретседател на компанијата, изјави дека очекувал вакво нешто.
По официјалното претставување интересот за моделот достигна астрономски димензии, па тие и очекувале дека 1.927 автомобили ќе се продадат само за 2 дена.
Сопствениците ќе добијат целосно опремени автомобили со посебни иницијали на регистарските броеви и задниот амблем. Тие импресионираат уште со 21-инчни тркала со 8 краци во боја на каросерија Onyx black. Внатрешноста им е кожна со посебни декоративни елементи. Возилата од првата серија беа достапни со новата генерација 4-цилиндерски бензински и дизел мотори – Т6 и D5.
Автомобилот вклучува пакет за заштита од ненадејно напуштање на лентата и систем за автоматско запирање на раскрсница.Алан Висер, кој е потретседател на компанијата, изјави дека очекувал вакво нешто.
По официјалното претставување интересот за моделот достиг

loading...
Loading...