Првиот училишен ден на првачињата од општина Кривогаштани

Loading...

Првачињата возбудено ја започнаа учебната година, и најголемиот дел од нив веќе ја знаеја азбуката, знаеја да пишуваат и да цртаат.Учебната година денеска започна и за 61 прваче во општина Кривогаштани, каде во двете централни училишта „Манчу Матак“ и „Јонче Смугрески“ и седумте подрачни училишта вкупно учат 560 ученици. Во општина Кривогаштани годинава има зголемување на бројот на првачињата за разлика од минатата година.
 Учебната година денеска започна и за 61 прваче во општина Кривогаштани, каде во двете централни училишта „Манчу Матак“ и &bdq

loading...
Loading...