Пуканки од микробранова – Никако!- Еве кои болести ги предизвикуваат

Loading...

Овие болести најчесто се добиваат доколку се консумираат пуканките од микробранова печка:1. Неплодност
 Една студија објавена во списание посветено на Човековата неплодност, покажува дека шансите за неплодност се особено зголемени доколку се консумираат вакви пуканки.
2. Болести на тироидната жлезда
Студија објавена во 2010 година покажува дека овие пуканки влијаат на нормалното работење на тироидната жлезда која е одговорна за огромен број на функции во телото
3. Рак
При тестирањето врз глувци, се покажало дека пуканките од микробранова печка влијаат на појавата на рак на црниот дроб, панкреасот, тестисите и млечните жлезди.
Повеќе на: MKD-news1. Неплодност
 Една студија објавена во списание посветено

loading...
Loading...