Путин ѝ го сврте грбот на ЕУ: Гасоводот „Моќта на Сибир“ ќе ја снабдува Кина!

Владимир Путин присуствуваше на церемонијата по повод на почетокот на работите на гасоводот „Моќта на Сибир”, преку кој треба да се транспортира гас до Кина.Шефот на Русија ќе ги посети Чељаибинск, Јакутск и Благовештенск. Една од клучните точки на неговото патување ќе биде неговото учество во церемонијата на започнување на изградбата на гасоводот „Моќта на Сибир” – најголемиот заеднички енергетски проект на Русија и Кина.
Во вторник претседателот ќе ја заврши работната посета во Амурската област, каде што ќе ја провери реконструкцијата на автопатот Чита – Хабаровск и ќе се запознае со текот на изградбата на „Источниот космодром”.
Изградбата на космодромот е поделена на три фази.
За време на првата фаза (2008-2010), беа одржани инженерски и пред-проектните студии.
Во втората фаза (2011-2015) ќе се остварат изградбата и пуштањето во употреба, кои ќе обезбедат подготовка и ставање на вселенската база во научно, социо-економска и двојна намена.
Третата фаза (2016-2018) е воведувањето во експлоатација на објектите од втор ред за обезбедување на човечки вселенски бродови.Шефот на Русија ќе ги посети Чељаибинск, Јакутск и Благовештенск. Една од клучните точки на неговото патување ќе биде неговото учество во церемониј

Пронајдете не на следниве мрежи: