Путин наредил итна проверка на борбената готовност на војската

Loading...

Врховниот командант на руските вооружени сили нареди итна проверка на борбената готовност на целиот состав на силите во Источниот воен округ. Тој им нареди на воените власти и на воените сили да излезат на полигоните, каде што ќе биде спроведена подготовка за исполнување на задачите преку тактички вежби.
Министерот за одбрана, Сергеј Шојгу, истакна дека освен итната проверка на воените сили, Путин им препорачал на Министерството за одбрана и на Главната команда на специјалните програми да извршат проверка на повеќе министерства и служби и на структурите, кои се под нив, а исто така и на администрациите на сите облати од рускиот Далечен Исток, на нивната готовност за извршување на задачите во услови на војна.Тој им нареди на воените власти и на воените сили да излезат на полигоните, каде што ќе биде спроведена подготовка за исполнување на задачите преку

loading...
Loading...