Путин телефонски разговараше со Рохани за Сирија и економската соработка

Путин, освен тоа, му честитал на Рохани за неговиот неодамнешен реизбор на функцијата претседател на Иран.Кремљ прецизира дека економските прашања што биле дискутирани меѓу лидерите вклучувале заеднички проекти во нафтениот и гасниот сектор, како и нуклеарните проекти за мировни цели.Кремљ прецизира дека економските прашања што биле дискутирани меѓу лидерите вклучувале заеднички проекти во нафтениот и гасниот сектор, како и нукл

Пронајдете не на следниве мрежи: