Работа од соништата: Државата му платила да спие со 60 проститутки!

Loading...

Кога во Сиднеј беше отворен конкурс за истражувачи на бордели, стигнаа апликации дури од Финска, но Фред беше единствениот кој ги исполнуваше сите услови – имаше дозвола да приватен детектив, одлично зборуваше и пишуваше на англиски јазик и беше неоженет.Пред 3 години, Фред Ален беше таксист, кој работеше по 12 часа дневно. Денес заработува по неколку илјади долари од парите од даночните обврзници, така што спие со проститутки за пари, а потоа помага да се затвора нелегалните бордели.
„Ни за милион години не би претпоставувал дека постои ваква работа и притоа јас да ја работам. Ова е навистина чуден свет“ – изјави овој 60-годишник.
Неговата работа се состои од посетување на борделите, кои се регистрирани како салони за масажа.
„Никогаш пред тоа не сум бил во бордел, така да бев прилично нервозен“.

Фред изјавува дека процедурата е секогаш иста, добива имејл со име, адреса и опис на локацијата, потоа се упатува таму, спроведува истрага и пишува изјава, која ја праќа назад, од каде што го добил имејлот.
Досега извршил околу 60 задачи на територијата на Сиднеј. Фред објаснува дека еднаш во 3 недели е ангажуран, но се случува работата да биде и почеста.
„Веќе не сум млад, како што бев. Сакам да им кажам на синовите, со што се занимавам. Во секој случај, кога ќе умрам, тие ќе дознаат за тоа и самите ќе ги разгледаат моите документи. Се надевам дека добро ќе се насмејат“ – додава Фред.  Пред 3 години, Фред Ален беше таксист, кој работеше по 12 часа дневно. Денес заработува по неколку илјади долари од парите од даночните обврзници,

loading...
Loading...