Ракометарите на Македонија заработија парична казна поради БИЗАРНА причина!

Дисциплинската комисија на ЕХФ на Европското првенство ги изрече и првите парични казни за селекциите на Македонија и на Франција.Франција ќе треба да плати вкупно 1.500 евра поради тоа што играчите го немаат логото на шампионатот на ракавот на својот дрес (1.000 евра), како и тоа дека играчите немаат истообразна опрема (различни чорапи) за време на натпреварот.
За Македонија казната е 500 евра поради тоа што играчите носат различни видови и бои чорапи.Франција ќе треба да плати вкупно 1.500 евра поради тоа што играчите го немаат логото на шампионатот на ракавот на својот дрес (1.000 евра), како и

Пронајдете не на следниве мрежи: