Рашковски се самоназначил за владин преставник на собранието на акционери на Телеком за хонорар 500 евра од седница

Loading...

Генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски е новиот владин преставик во собранието на акционери на Телеком и претседател на собранието на акционери.Тој се самопредложил, а Зоран Заев и владата ја одобриле ваквата одлука.
Од документот кој го објавуваме, на 3 август Владата го овластила Драган Рашковски да присуствува и да биде владин преставник на собранието на акционери на Телеком, а ваквиот документ си го потпишал токму Рашковски.  Таквото полномоштво било потпишано и од Зоран Заев.

За секое присуство на седница на собранието на акционери Рашковски ќе добива по 500 евра, а му следуваат и службен телефон со неограничен лимит, компјутери, користење на службено возило на негово барање.
Ова е уште еден конфликт на интереси. Имено Генералниот секретар на владата е и владин преставник на собрание на акционери.

Дополнително, по првите контакти со Телеком, Рашковски за правните работи сакал да го ангажира својот кум адвокатот Дејан Костиќ за правен застапник на Телеком. Инаку истата адвокатска канцеларија на Костиќ е ангажирана и од Рашковски да ги води правните работи на генералниот секретаријат на владата иако Владата поседува свои правни служби.Тој се самопредложил, а Зоран Заев и владата ја одобриле ваквата одлука.
Од документот кој го објавуваме, на 3 август Владата го овластила

loading...
Loading...