Расте бројот на заболени од свински грип во Албанија

Loading...

Албанските здравствени институции јавуваат дека во Албанија е во пораст бројот на заболени од грип, а меѓу заболените има и лица со свински грип.Според директорот на секторот за здравствена политика  во Министерството за здравство на Албанија, Пелумб Пиперо, регистрирани се седум случаи заболени од свински грип, како и пет други случаи заболени од американски грип.Според Пиперо, сите случаи се под контрола и ниту еден пациент не се наоѓа во животна опасност.
 
МакфаксАлбанските здравствени институции јавуваат дека во Албанија е во пораст бројот на заболени од грип, а меѓу заболените има и лица со свински г

loading...
Loading...