Расте поддршката на социјалните мрежи за Владиката Петар!

Loading...

Откако  група граѓани се пожалија на бучавата  од  црквата, на социјалните мрежи се повеќе и повеќе расте поддршката за ваквата иницијатива на владиката Петар.„Секоја чест за владиката поготово сега во очи на еден голем христијански празник Божиќ и кога се пости на кого му смета службата бе луѓе па тоа е мелем за слушање, срамота е“.
„Треба малку погласно. Кај нас не се слуша… Дедо Петре, до даска. А одговорот ти е на место. Не е**ј жива сила!“
„ Браво за Владиката Петар. Бравоооо !!!“
„Башка оџата “пее” и во ноќните часови.  Само така и никако поинаку.  (во Грција ова многу одамна го имаше). Поздрав“
„ОДРОДЕНИТЕ ВО СФРЈ , СЕ ДУШМАНИ САМИТЕ НА СЕБЕСИ , НА СЕ МАКЕДОНСКО и СЕ ХРИСТИЈНСКО“
„По се изгледа на некој кој сака да биде модерен и современ не му одговара да се слуша црковното пеење. Никој муслиман не излезе да се побуни или да праша зошто? Ние самите си пречиме, тоа е се.“
„Секоја чест до Владиката. Абе многу прашвате за во нашиот и вашиот двор да се намали гласот на гостинот дома сме или гости сме. Се разбира дека сакаме да слушаме молитва“
„Браво дедо Петар само напред ни се смачи да го слушаме оџата по десет патина ден во 98 православни, нека има разглас и во  вечерните служби“.
„Поддршка за дедо Петар, треба сите христијани да го поддржиме… уште погласно! 
Ова се само дел од пораките за поддршка на владиката Петар кој од неодамна почна да служи литургија на разглас. 
Граѓаните преку своите објави на социјалните мрежи ја искажуваат својата поддршка за ваквата иницијатива и дека на повеќето граѓани не им пречи разгласот. „Секоја чест за владиката поготово сега во очи на еден голем христијански празник Божиќ и кога се пости на кого му смета службата бе луѓе па

loading...
Loading...