РЕАКЦИИТЕ НЕ СТИВНУВААТ: Еве како граѓаните ја коментираат оценката на ЕУ и САД!

Loading...

Социјалните мрежи не стивнуваат, откако амбасадорите на САД и ЕУ ја соопштија оценката по однос одржување на изборите на 24 април.Само на страната на Дневник, како што и весникот пишува и пренесува во своето печатено издание, напишани се голем број на коментари.
„А бе до кога друг да ни кажува ? Јас не сум гласал за тој амбасадор.“
„Ај бе овие стварно му се навртеле на нашиот водач, господинот Груевски. Некаде прочитав, тука во Чикаго , оти сакаат како на Санадер да му направат, за да се турел крај на криминалот и тагувањето по комунизмот. Си играат со нас како мачка со глувче. Тие Русија ќе ја остават да гладува, нафтата ја направија пет банки од 500, не па нас ќе ни варат каша од леќа .Сироти ние што сме патриоти. Душа ме боли.“
„И сега што правиме? Ако не ги послушаме, ќе не шамараат, а пак ако ги послушаме, многу веќе сторени работи се незаконски. На пример, законот за оставка на премиерот 100 дена пред избори и состав на техничка влада. Дали ќе се врати старата влада или ќе се донесе нов закон, на пример, премиерот може да дава оставка кога било, но владата не паѓа и нема избори!? Ова го нема нигде! Каде сега ќе одиме, што ќе прави Уставниот суд, што ќе прави Собранието? Ќе подлегнеме на притисоците на западњачкиве мачиња и ќе носиме нелегални потези, за што после ќе не шамараат во Брисел и пошироко за илегални и невладини активноссти? Дали некој од т.н.опозиција може да му го објасни овој демократски хаос на народот? Дали сепак не е ннајзаконски видено да има избори, па кој учествува учествува, кој не не!? Ако западот не ги признае, тогаш,ќе има нови, но барем, прво, се ќе биде законски ( и според пржинскиот доовор) и второ, ДИК ќе ја заврши својата работа.“
„Уште мисли Грујо, дека  ЕИ и САД ја сакаат владејачката партија. Уште не сте свесни дека ви прават лице. И заради вас што не сакате европска демократија, на крај ќе направат протекторат. Но, каде тогаш ќе се криете?„
„Ова секој нормален Македонец можеше да го очекува, само дибеците од СДСМ не го сватија. Макједонија ја уценија да прифати изградба на бегалски кампови за над 500,000 лица. со ова ЕУ и САД (ЦИА) ја уценуваат Македонија да ги прифати бегалците од Сирија, односно да се согласи за формирање на кампови во Гевгелија, Криволак и Табановце за  околу 500,000 бегалци , бидејќи САД и ЕУ се договорија соп Србија да ја затвори границата и бегалците да останат што подалеку од Австрија. Вечерва Србија ја затвори граноицата и со тоа Македонија стана колатерална штета на војните кои САД ги предизвика во Сирија, Ирак, Авганистан итн… А ДПМНЕ и СДСМ нека се караат кој ќе владее со МАкедониа, ама Македонија, ќе ја снема, ваква како што е денес.“
„Амбасадорите Бејли и Орав , кои се заштитниците на Заев , и кои се креаторите на пржинскиот портивуставен договор повторно во одбрана на Заев. Повик до сите Македонци кои си ја сакаат државата, ве молам да направиме масовни протести пред амбасадата на УСА и амбасадата на ЕУ  во Скопје.Аздисаните запдани амбасадори да им дадеме јасен сигнал дека ние граганите на Република Македонија и ќе одлучиме кој ќе ја води државата.Собранието на Република Македонија го закажува датумот на изборите, датумот од 24 Апил 2016 година. Господине Бејли, господине Орав вие сте персона нон грата во Република  Македонија.“
„Очигледно е дека Македонија сака да се турне во провалија. Оваа  состојба  некој мора да ја плати. Народот е тој што треба да се освести и да ја додели заслужената казна за кривците. Сосема јасно дека оваков момент сите сме поразени-не постојат победници. За жал, нашата свест е загрижувачка.“
„Само сакав да дополнам, се разбира ако админот не се демократизирал по директививе на САДЕ – утопија можеби и ќе го објави коментарот, се оди со веќе повеќепати кажанато правило подели па владеј! Сега е наред парламентот каде ќе се врши притисок да се промени датумот, се разбира прво со морков а потоа со стап. Скроз сум сигурен дека ќе се најдат многумина кој ќе го сменат ставот со мисла дека тоа ќе им донесе бланко амнестија, а тоа ќе и стави на листата вечни демократии, само проблемот е што ќе бидат на ист начин превеслани како и Груевски ти дај си оставка и не се секирај ќе има избори, а сега оп не не неважи, тоа ние рековме ќе има избори, ама ако ги исполниш сите услови. А на условите не им се гледа крајот! Човек може само да ги сожалува колку се наивни и Груевски и сите оние во Собранието кои ќе продолжат со работа по 24,02,2016 година.  Ама тоа ти е кога ќе садиш бостан со ѓаволот, ќе береш тикви!“
„Зарем ќе дозволи Македонија двајца  недораснати, кои во своите земји се никој и ништо, да се распадне ? Зошто Македонија не го клрене својот глас, бидејки нејзините грагани ќе гласаат, а не овие две… Не го вклучувам СДСМ, тие не се Македонија, тие се изрод македонски, тие се сурогати македонски , тие се плевел ммакедонски кој  треба еднаш засекогаш да се истреби.“
„Америка одлучи да ја снема Македонија.“
„Во Скопје 500,000 на марш против окупаторите и нивните јатаци!“
„Собранието итно да ги распише изборите, а потоа овие квазидипломати со иронични насмевки и зли  намери, нека ја уништат слободно волјата на народот. Само предавик и шпион може да се радуваат на ситуацијава во која се наоѓа Македонија.“
Клик на фотографијата за подобра димензија
Само на страната на Дневник, како што и весникот пишува и пренесува во своето печатено издание, напишани се голем број на коментари.
&bdquo

loading...
Loading...