Ако сте алергични или само мислите дека глутенот ви смета , пробајте со овој леб.Состојки:
– Две и пол чаши бадемово брашно
– Малку сол
– Една и пол лажичка сода бикарбона
– Половина мала чаша суво грозје
– Две банани
– Две лажици мед
– Две лажички јаболков оцет
– Малку ким
Подготовка:
Во подлабок сад измешајте го брашното, сол, сода бикарбона и сувото грозје како и сецканите банани, медот и оцетот. Убаво измешајте и составете тесто. Ставете го во тавата врз хартија за печење и посипете го тестото со ким.
Лебот се пече околу 20 минути на 170 степени целзиусови, а потоа оставете го во исклучена рерна уште 10 минути.Состојки:
– Две и пол чаши бадемово брашно
– Малку сол
– Една и пол лажичка сода бикарбо