Решена е мистериозната смрт на овој пар: Обдукцијата потврди дека…

Патрик Блашко (27) од Пореч и 22-годишната девојка Лара Николиќ од местото Варвари, кои на 25.10.2015 година беа пронајдени мртви во апартман на агротуристичкиот имот „Милена“ во селото Бачва, починале поради труење со јаглерод моноксид.„По направената обдукција на мртвите тела и токсиколошкото вештачење, утврдено е дека наведените лица починале поради труење со јаглерод моноксид. Воедно, утврдено е и дека во организмот на починатите не е пронајдена присутност на лекови, дроги, метаболити или пак други отровни органски соединенија“, се наведува во соопштението на Обвинителството во Пула.
Понатамошна истрага ќе ги утврди околностите поради кои дошло до труење.
Да потсетиме, тие биле гости на свадба на споменатиот имот, по која решиле да преноќат.
Во неделата наутро, со оглед на тоа што не се појавиле на доручек, вработените во хотелот тргнале да ги побараат во собата во којашто престојувале и биле откриени нивните безживотни тела.„По направената обдукција на мртвите тела и токсиколошкото вештачење, утврдено е дека наведените лица починале поради труење со јаглерод моно

Пронајдете не на следниве мрежи: