Ретко кој ја забележал оваа грешка во филмот „Ко то тамо пева“!

Loading...

Снимањето на филмот се случува на Велика сабота, во денови кога се пости, а сите по ред, вклучувајќи го и свештеникот, јадат месо.Веројатно ден денес се повторуваат бројни реплики од филмот „Ко то тамо пева“, но сигурно не сте ја забележилле оваа мала грешка која се прикрадува.
Филмот се снима во автобус, а еден од главните ликови е старец кој се упатил да го посети синот кој служи војска во Белград.
Имено, во фимот постои и една грешка која ретко од вас кој би за забележал.
Снимањето е на 5-ти април 1941, што значи Велика сабота, а јунаците, вклучувајќи го и православниот свештеник, јадат месо за време на големите пости.Веројатно ден денес се повторуваат бројни реплики од филмот „Ко то тамо пева“, но сигурно не сте ја забележилле оваа мала грешка која с

loading...