Револуција: Apple претстави часовник кој прикажува датум и време!

Loading...

Технолошкиот гигант од Купертино ниту овојпат не ги изневери своите фанови кои сакаат да гледаат нови и досега невидени иновативни уреди. Да погледнеме што ни нуди Apple Watch…Конечно можеме да престанеме да живееме како пештерски луѓе! Нема потреба повеќе да го пресметуваме календарот, односно денот и годината според позицијата на ѕвездите! Ниту пак да ја гледаме сенката на сонцето за да дознаеме колку е часот!
Сега, за тие потреби го имаме новиот Apple Watch – изјави извршниот директор на Apple, Тим Кук, а присутните возбудливо почнаа да урлаат и да врескаат. Овој револуционерен уред на македонски всушност значи „Часовник“ (Watch), а наводно ни помага да го следиме времето и ќе го промени нашето сфаќање за просторно-временската димензија.
Повеќе на: GSM.mkКонечно можеме да престанеме да живееме како пештерски луѓе! Нема потреба повеќе да го пресметуваме календарот, односно денот и годината според поз

loading...
Loading...