Резултатите за млекото во Војводина полоши од првичните анализи?

Loading...

Секретарот за земјоделие на Војводина, Горан Јешиќ во петокот потврди дека присуството на афлатоксин во млекото е значително поголемо во однос на првата анализа објавена пред неколку дена.Тој на конференција за новинарите во Нови Сад одби да изнесе точни податоци за резултатите од новата анализа поради евентуална кривична одговорност, бидејќи лабораторијата на Институтот за прехранбена технологија во Нови Сад, каде е извршена анализата, не е акредитирана за ваков вид на дејности.Јешиќ истакна дека тоа ознаки дека овие резултати не се конечни и додаде дека за неколку дена треба да пристигнат резултатите од анализите направени во две акредитирани лаборатории.
МакфаксСекретарот за земјоделие на Војводина, Горан Јешиќ во петокот потврди дека присуството на афлатоксин во млекото е знач

loading...
Loading...