Русија ќе ги ограничи летовите на странски компании над нејзина територија

Медведев во интервју за рускиот економски дневник “Ведомости” вели дека промената на правците на летовите може да доведе до банкрот на голем број авиокомпании, кои и онака се на работ на опстанокот, јавува Гласот на Русија.„Западните земји треба да се запрашаат дали ќе има нови санкции за Москва и доколку има санкции во областа на енергетиката или финансискиот сектор тогаш ќе треба да одговори асиметрично. На, пример, со ограничување во сферата на транспортот. Поаѓаме од тоа да имаме пријателски односи со нашите европски партнери. На тој начин небото над Русија ќе биде отворено за сите летови, а доколку се воведат санкции ќе го затвориме“, објасни Медведев.
Новиот пакет санкции кои во петокот ги утврдиле амбасадорите на земјите на ЕУ, вклучуваат и поголеми рестрикции за пристап на Рускиот пазар на капитал, а се однесуваат и на одбраната, технологијата, воена и цивилна употреба а проширен е и списокот на имиња на луѓе чиј имот ќе биде блокиран и на кои им е забрането издавање на визи. „Западните земји треба да се запрашаат дали ќе има нови санкции за Москва и доколку има санкции во областа на енергетиката или финансиск

Пронајдете не на следниве мрежи: