РУСИЈА НА ПОМОШ: Министерот за вонредни ситуации нуди асистенција во поплавените подрачја

Рускиот Министер за Вонредни ситуации до Македонските власти испратил понуда за испраќање на помош за поплавените подрачја, пренесува РИА „Новости“.Пучков во телеграмата до Министерот за внатрешни работи, го изразил неговото сочувство за жртвите кои ги загубија животите во катастрофалните поплави кои го зафатија Скопје и понудил итна помош за Македонија.
„Би сакал да понудам практична асистенија и помош преку нашето министерство и ЕМЕРКОМ за елимиирање на последиците од природната катастрофа“ – изјавил Пучков.
Вечерта саботата кон неделата Скопје беше погодено од елементарна непогода, која доведе до катастрофални поплави во Скопје и околината, а најпогодени се Арачиново, Стајковци, Сингелиќ, Црешево итн..
Руското Министерство за вонреди ситуации веќе организираше кооперативна акција во Центарот за вонредни ситуации во Ниш, како и со Руското министерство за надворешни работи и Руската амбасада во Македонија. Досега, од Рускиот центар за вонредни ситуации во Ниш во Македонија се пристигнати 20 спасувачи и две големи пумпи за извлекување на вода.Пучков во телеграмата до Министерот за внатрешни работи, го изразил неговото сочувство за жртвите кои ги загубија животите во катастрофалните попла

Пронајдете не на следниве мрежи: