Русија планира воен сојуз со Кина и Индија поради заканите од НАТО

Loading...

Од Советот на федерацијата за меѓународни односи, изјавија дека Русија би требало да основа нов сојуз кој би бил опозиција на НАТО. 
 
 „Русија е лидер на безбедноста на поранешниот советски простор и сфаќа дека САД и НАТО ќе продолжат со своите закани“, наведе Морозов.
„Мораме да почнеме на создавање на нов воен сојуз кој ќе биде опозиција на НАТО, да ги привлечеме Кина и Индија и да преговараме со партнерите од БРИКС. Ги разгледуваме можностите и за партнерство со земјите од Латинска Америка, Куба, Аргентина и сите оние кои се плашат од американската експанзија на глобален план“, изјави Моротов за „Риа новости“.
 „Русија е лидер на безбедноста на поранешниот советски простор и сфаќа дека САД и НАТО ќе продолжат со своите закани“, наведе Морозов.

loading...
Loading...