РУСИЈА СО ОДГОВОР НА АКТИВНОСТИТЕ НА САД: „Триумф“ и „Панцир-С1“ наскоро на Арктикот

Loading...

Русија во наредната година на подрачјето на поларниот круг, кој е под Арктикот, ќе формира противвоздушен ракетен систем С-400 „Триумф“.Веднаш потоа, потоа планирано е да стационира и ракетни артилериски батерии „Панцир С1“.
Воените аналитичари проценуваат дека сетоа ова се случува како одговор на американската програма: „Молскавичен глобален напад“.
Тој американски план предвидува преместување на оружјето, со употреба на хиперсонични возила за само еден час, во било која точка на планетата земја.Веднаш потоа, потоа планирано е да стационира и ракетни артилериски батерии „Панцир С1“.
Воените аналитичари проценуваат дека с

loading...
Loading...