САД изразија сочувство за Македонија

Соединетите Американски Држави изразија сочувство до Република Македонија за загинатите во поплавите што зафатија делови од земјата.– САД изразуваат сочуство до сите оние во Македонија кои се погодени од неодамнешните поплави. Граѓаните на Македонија се во нашите мисли и молитви додека земјата ги оплакува жртвите, повредените добиваат соодветна медицинска нега, а граѓаните се справуваат со загубите и нанесената штета, рече Елизабет Трудо, директор на Канцеларијата за односи со јавноста на Стејт департментот за време на редовниот брифинг во Вашингтон.– САД изразуваат сочуство до сите оние во Македонија кои се погодени од неодамнешните поплави. Граѓаните на Македонија се во нашите мисли и м

Пронајдете не на следниве мрежи: