САГАТА ПРОДОЛЖУВА: Србите тврдат дека голот на Манасков бил нерегуларен!

Најнова информација од српските експерти е нерегуларноста на голот на Манасков во последната секунда од мечот со кој беше поставен конечниот резултат (27:27) и со кој Македонија се пласираше во следната фаза на ЕП во Полска.- Како најдрастичен пример кој директно влијаеше на исходот од натпреварот е ситуацијата кога противничката екипа постигна апсолутно нерегуларен погодок.
(Објаснување на ситуацијата: крилниот играч кој подоцна постигнува гол прво прави престап пред изведување на почетното фрлање каде се стекнува недозволива предност, потоа истиот тој крилен играч недозволиво го користи просторот надвор од теренот протрчувајќи низ аутот – што е казниво и повторно стекнува недозволена предност, за на крајот истиот играч да фати залет надвор од теренот со што се стекнува со недозволива предност која драстично влијаеше на постигнувањето на погодокот)“, стои во објаснувањето на Заедницата на судии и контролори при РФ Србија.- Како најдрастичен пример кој директно влијаеше на исходот од натпреварот е ситуацијата кога противничката екипа постигна апсолутно нерегуларен по

Пронајдете не на следниве мрежи: