Сакал да сними како лета над земјата, но одеднаш му се случило нешто ужасно!

Loading...

Тој првиот  обид  го извел успешно, но, кога тргнал со вториот, изгубил контрола и почнал да паѓа.Џон Жарде од Норвешка професионално се занимава со летање со змеј, а минатата недела настапувал во градот Вос, каде изведувал трикови за публиката. Тој искусно се вртел во воздухот, но одеднаш нешто  тргнало на лошо.
Тој  првотот вртење го извел успешно, но, кога тргнал со второто, изгубил контрола и почнал да паѓа.
 Неколку секунди  траел падот, но тој за среќа успеал да го отвори  падобранот и се приземјил во езерото Вангсватент.
Набрзо по „слетувањето“, по Џон стигнале спасителите во чамци
Џон Жарде од Норвешка професионално се занимава со летање со змеј, а минатата недела настапувал во градот Вос, каде изведувал трикови за публиката.

loading...