САКАТЕ ДА БИДЕТЕ НАЈУСПЕШНИ?- Правете го само ова!

Loading...

Постојат многу стратегии кои ги користат многумина успешни луѓе: уметници, научници, бизнис лидери …Големите луѓе работат подеднакво. Тие никогаш не престануваат. Тие никогаш не губат ниту една минута. Тоа е многу депресивно за нив.
Способноста  и подготвеноста да работат исцрпувачки часови ги карактеризира како многу моќни личности.
Разликата меѓу успешните луѓе и  најуспешни луѓе е дека најуспешни луѓе велат “не” за речиси сè што е надвор од нивниот фокус.
И тоа е она што им дава време за да постигнат толку многу.

Зошто тие велат „не“?
Достигнувањето бара фокусирање. И фокусирањето значи велејќи “не” на повеќето работи кои ви го одвлекуваат вниманието.
Што поточно значи… Игнорирајте ги вашите слабости за да ја подобрите својата сила!
Морате да знаете кои сте и во што сте најдобри!
Најважно од се е да размислите за вашата личност … На пример, ако сте класичен претприемач, вие не може да работите само во една организација.
Ова не е претерување. Всушност, тоа е едвај една метафора – тоа е само факт.
Создадете си среќа
Одредени видови на личности се посреќни, бидејќи тие се однесуваат на начин кој ги зголемува шансите за добри можности.

Упорност
И тоа е еден од најдобрите показатели дека успехот постои.
Едно нешто што мора да го знаете е дека мора да бидете трпеливи и упорни додека не го стигнете посаканото. Без откажување!
Неуспехот е од суштинско значење.
Губитници се помируваат со тоа дека едноставно не им оди во животот и постојано прават грешки. Победниците ги користат своите грешки и учат од нив.
Пронајдете си свој ментор
Ништо не можете да постигнете сами. Сепак мора некој да ви го покаже патот. Така е најдобро. Големите луѓе работат подеднакво. Тие никогаш не престануваат. Тие никогаш не губат ниту една минута. Тоа е многу депресивно за нив.
Способ

loading...
Loading...