Сакате да подготвите вскусно, крцкаво пилешко: Ова е најдобриот начин

Крцакавото и вкусно пилешко може да биде одличен избор за ручек. Иако поради изгледот на ова јадење можете да помислите дека неговата подготовка е тешка, овој рецепт ќе ве уври во спротивното.Потребно ви е:
1килограм пилешко (гради, батак и крилца), 240 гр брашно, 15гр сол, 7гр лук во прав, 15гр црвен пипер,15гр кромид во прав, мешан зачин, 120гр компир во прав (мешавина за пире), 6 јајца, масло.
Подготовка:
Помешајте ги зачините со брашното, а во посебна чинија сматете ги јајцата. Секое парче месо прво свалкајте го во јајцата, а потоа во брашното со зачините. Оставете го месото да отстои 20 минути, а потоа пржете го 15 минути на врело масло. Секои две до три минути вртете го месото во тавата.Потребно ви е:
1килограм пилешко (гради, батак и крилца), 240 гр брашно, 15гр сол, 7гр лук во прав, 15гр црвен пипер,15гр

Пронајдете не на следниве мрежи: