Сам во минатото: Половина година живее како во 10-ти век!

Loading...

Павел живее без сите благодети на модерното време. Павел Сапожиков е 24 годишниот Русин, кој одлучил половина година да живее како во 10-ти век.
Иако сите понекогаш посакуваме да побегнеме од цивилизацијата и модернот живот, Павел одличил и тоа го сторил.
Се обидел да види дали може да преживее во такви услови.
„Идејата ми беше да дознаам дали модерен човек може да преживее во средновековно окружување“-изјавил тој.
За состојбата да биде полоша, во тие шест месеци биле опфатени есента и зимата, а Павел живее без струја и вода.

 
Павел Сапожиков е 24 годишниот Русин, кој одлучил половина година да живее како во 10-ти век.

loading...
Loading...