Само овие три работи ви се потребни за ОДЛИЧЕН СЕКС

Loading...

Д-р Лаура Берман е светски познат експерт во областа на сексуалното образование. Таа објавила голем број книги за сексуалноста, меѓу кои и „Како да разговарате со вашите деца за сексот“, „Не е до него, до вас е“ и „Секс полн со љубов“. Но, една од најпознатите нејзини теории се токму 3-те најважни услови за секс. Погледнете за што станува збор:
1. Силно и здраво тело
Се мисли на мускули. И нивната сила. Лаура истакнува дека е многу важно да се има силни карлични мускули кои допринесуваат за општото здравје на репродуктивните органи.
Во сексот, овие мускули можат да направат чуда во однос на телесните реакции предизвикани од стимулацијата на партнерот. Токму затоа и најважното правило при нивното одржување се токму Кегеловите вежби. Доволни се неколку стотина дневно со цел да го подобрите значително вашето сексуално задоволство.

2. Креативен дух
Што е тоа што во книгата „Педесет нијанси сиво“ масивно го привлече вниманието на читателите? Не е целта тоа што го покренува либидото, туку што ги инспирира жените да ја пронајдат и зголемат својата фантазија.
Една од клучните еротски точки се заснова на потполно предавање, чии придобивки подеднакво можат да ги искусат сите жени. Токму затоа со партнерот подгответе заедничка стратегија за развивање на вашата фантазија и потоа дозволете му целосно да ја преземе контролата. Креативноста е многу важна од едноставна причина – најсилниот сексуален орган е мозокот.

3. Отворено срце
Без разлика колку посакувате длабоки и силни сексуални доживувања со партнерот, често се случува дури и незначителен коментар од негова страна да предизвика да го затворите вашето срце кон него.
Токму оваа реакција може да се избегне со помош на едноставна вежба. Замислете таква ситуација, а потоа замислете и како вашето срце се отвора, како цвет. Замислете како градниот кош ви се шири и полни со светлина. На овој начин ќе ги активирате каналите на љубовта, радоста и пред сè, сексуалната енергија.Но, една од најпознатите нејзини теории се токму 3-те најважни услови за секс. Погледнете за што станува збор:
1. Силно и здраво те

loading...
Loading...