Само што заработи над две милијарди евра, а тагува: Ќе се изненадите која е причината!

Loading...

Маркус Персон (36) од Шведска, е пронаоѓач и креатор на играта Мајнкрафт (Minecraft) и вели дека се „чувствува многу лошо“ откако на Мајкрософт му ја продаде својата компанија за 2,2 милијарди евра.Како што вели самиот, тој се одлучил на овој чекор бидејќи не сакал да чувствува одговорност поради глобалниот успех на неговата игра.
Тој нагласил дека неговиот живот „никогаш не бил попразен“ од продажбата на компанијата и дека големото количество пари на банковната сметка воопшто не му значи.
„Јас не сум претприемач, а не сум ни директор. Јас сум бубалица – компјутерски програмер кој сака своето мислење да го објави на Твитер“ – рекол Маркус во една прилика.

Hanging out in ibiza with a bunch of friends and partying with famous people, able to do whatever I want, and I've never felt more isolated.
— Markus Persson (@notch) August 29, 2015

Тој открил дека по продажбата на играта се чувствува многу осамено и дека му е досадно.
„Никогаш не креирам игри со намера да бидат хитови. Не можам да бидам одговорен за нешто волку големо. Не се работи за парите, туку за здрав разум“ – рекол тој.

When we sold the company, the biggest effort went into making sure the employees got taken care of, and they all hate me now.
— Markus Persson (@notch) August 29, 2015
Како што вели самиот, тој се одлучил на овој чекор бидејќи не сакал да чувствува одговорност поради глобалниот успех на неговата игра.
Тој

loading...
Loading...