САМО ЗА НАЈХРАБРИТЕ: Ова е најжешкото селфи на светот!

Loading...

Двајча истражувачи одлучиле да ризикуваат и позирале покрај вулканска лава. Иако заштитните одела им се оштетиле од големите температури, тие успеале во својата намера.Сем Косман и Џорџ Курунис се симнале во самиот кратер на активниот вулкан Марум, кој се наоѓа на архипелаг во јужниот Пацифик, со цел да направат снимки од лавата која дивеела во тој момент.
Тие морале да се изборат со големите жештини и киселите дождови , а притоа ги сочувале камерите од топење, но и себе секако.

„Ова е едно од петте места на светот кои имаат езера од лава“, напишал Џорџ по оваа авантура. Двајцата истражувачи го споредиле својот подвиг со искачување на Монт Еверест. Тие додале дека било многу тешко да се снима покрај ерупција на вулкан.
Погледнете го видеото:
Сем Косман и Џорџ Курунис се симнале во самиот кратер на активниот вулкан Марум, кој се наоѓа на архипелаг во јужниот Пацифик, со цел да направат с

loading...
Loading...