Самохрана мајка на пет деца ладнокрвно го убила соседот кој бил осуден за педофилија!

Сара Сендс (32), која е самохрана мајка на пет деца, живеела во иста зграда во Лондон со 77-годишниот Мајкл Плистед. Таа му готвела и го бранела од соседите кои го нарекувале „педофил“, не знаејќи дека во минатото 24 пати бил осудуван поради сексуални престапи.Сендс била бесна на Плистед, кој бил условно ослободен и се вратил во зградата во која таа живеела со децата.
Десет дена по судењето поради злоставување на деца, таа земала нож и во „напад на бес“ го убила Плистед во неговиот стан.
Поротата ја ослободила од вината за убиство со предумисла, но била осудена за убиство од небрежност, по основа на „губење на контрола над сопственото однесување“.
Судијата Николас Кук, изјавил дека станува збор за „навистина посебен случај“, и ѝ ја намалил казната на три и пол години, земајќи ја предвид положбата во која се наоѓа како самохрана мајка.
Тој рекол дека нејзините деца, поради фактот дека е таа во притвор, живеат во услови кои потсетуваат на романите на Чарлс Дикенс.
„Земајќи го тоа предвид, ја намалувам казната на три и пол години затвор“ – рекол судијата.
Објаснувајќи ја одлуката да ја намали казната, судијата рекол:
„Ова е случај во кој обвинетата веднаш се пријави во полиција во состојба на вознемиреност, никогаш не ја негираше одговорноста за убиството, ниту пак се обиде да се ослободи од доказите, при што покажа каење.“
Сендс била бесна на Плистед, кој бил условно ослободен и се вратил во зградата во која таа живеела со децата.
Десет дена по судењето поради

Пронајдете не на следниве мрежи: